Scotsman

Scotsman tillverkar is, och är väldigt duktiga på det. Scotsmans ismaskiner finns i många olika storlekar och kommer med smarta funktioner.

Det finns många typer av is, för många typer av tillfällen. Nedan följer en lista på de vanligaste istyperna som Scotsmans maskiner tillverkar.

Gourmet – kristallklara och mycket hårda iskuber som håller länge. Idealisk för hotell, fine dining och exklusiva barer. Den långsamma smälttiden håller drinkarna kalla längre.
Dice – klassiskt sexsidig iskub. Den förhållandevis stora ytan på isen ger snabb nedkylning. Populär bland snabbmatsrestauranger, caféer och biografer.
Nugget – denna istyp består av kompakta flingor och har flera användningsområden. Passar bra till kolsyrade drycker, smoothies och diskar med isexponering.
Flake – istypen Flake är producerad strax under 0°celsius. Används flitigt för att kyla fiskdiskar, displaydiskar, bufféer, och champagneflaskor.

Scotsman erbjuder allt från mindre underbänksmaskiner till större modeller med rejäl kapacitet. Maskinerna går att få med inbyggd avloppspump vilket är till fördel för dig som behöver placera maskinen på en plats där det inte finns tillgång till avlopp. Maskinen pumpar då automatiskt iväg spillvattnet till ett avlopp länge bort.

Scotsman

AC 107 ECO

Mellanstor ismaskin av underbänksmodell som gör is av gorumet-typ. Tillverkar 53 kg per dygn och förvarar 23 kg. AC 107 tillhör Scotsmans EcoX-linje vilket innebär att köldmediet är R290.

Scotsman

AC 206

Stor ismaskin av underbänksmodell som gör is av gorumet-typ. Tillverkar 130 kg per dygn och förvarar 50 kg. AC 206 tillhör Scotsmans EcoX-linje vilket innebär att köldmediet är R290.

Scotsman

AC 57 ECO

Liten ismaskin av underbänksmodell som gör is av gorumet-typ. Tillverkar 33 kg per dygn och förvarar 12 kg. AC 57 tillhör Scotsmans EcoX-linje vilket innebär att köldmediet är R290.

Scotsman

Bar line B 2006

Ismaskin som gör is av gourmet-typ. Nätta yttermått bidrar till att ismaskinen är enkel att bygga in. Främre luftgaller garanterar lämpligt luftflöde. Modern, elegant design förenar utmärkta driftsegenskaper med hög tillförlitlighet. Isolerad dörr och binge minimerar luftkondensering och vattenbildning.

Scotsman

NW 307 ECO

Ismaskin som gör is av kub-modell. Tillverkar 190 kg per dygn. Kompletteras med binge för förvaring av isen.

Scotsman

SB 193

Binge för ismaskin. Kan förvara 129 kg. Passar med Scotsman NV 307, NV 308, NV 507 & NV 508.

Scotsman

SB 322

Binge för ismaskin. Kan förvara 168 kg. Passar med Scotsman NV 307, NV 308, NV 507 & NV 508.