Thermoplan

Thermoplan är en Schweizisk kaffemaskinstillverkare som sedan mitten av 1990-talet varit synonymt med helautomatiska kaffemaskiner i premiumsegmentet. Kaffemaskinerna tillverkas för hand vid Thermoplans fabrik i Weggis, Schweiz.

Det finns mycket som särskiljer Thermoplan från andra kaffemaskinstillverkare, där modulkonstruktionens möjligheter och mjölkskum i baristakvalitet nog är det mest framstående.

Modulsystemet

I samband med att Thermoplan började tillverka kaffemaskiner tog de fram ett modulsystem som finns i alla deras kaffemaskiner. Det unika modulsystemet innehåller två moduler – en mekanisk och en hydraulisk. Service och underhåll sker snabbt och enkelt då modulerna plockas ut och ersätts med servade moduler. De urplockade modulerna kan sedan tas med till verkstaden där de gås igenom i lugn och ro. Driftstoppen blir således mycket korta.

Mjölkskum i världsklass

För ungefär 30 år sedan lanserade Thermoplan världens första mjölkskumningssystem. Sedan dess har Thermoplan varit synonymt med perfekt skummad mjölk. Den senaste innovationen LatteArtist demonstrerar ytterligare Thermoplans mjölkskumningskompetens. Med en knapptryckning lägger LatteArtist-funktionen till en konstnärlig touch med ett komplett utbud av mönster.

Förutom den ordinarie BW4 – serien erbjuder Thermoplan även den kompaktare BW4c – serien. Kompaktserien har extremt hög kapacitet på liten yta, maskinen är endast 22,8 cm bred.

ThermoplanConnect är Thermoplans telemetrisystem som tillåter användare och maskin att kommunicera. Det möjliggör för användaren att komma åt intressant information om hur maskinen används, vilket illustreras via tydliga grafer i realtid. Exempelvis finns information om hur många koppar som tillverkats vid vilka tider. Användaren kan också se aktuell maskinstatus och exempelvis ändra recept, på en enskild maskin eller en hel maskinflotta.

Än vet ingen hur många koppar kaffe en Thermoplanmaskin kan göra. Vad vi däremot vet är att vi i dagsläget har några maskiner igång runt om i landet som närmar sig en miljon koppar kaffe!